Türkiyenin En Büyük Ben10 Türkçe Paylaşım Platformu
Yönetim: Casska - egegs1
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
cizgiflim bilgisi 2 Uyeols10
Türkiyenin En Büyük Ben10 Türkçe Paylaşım Platformu
Yönetim: Casska - egegs1
Sitemizden yararlanmak ve bu ailenin bir parçası olabilmek için lütfen üye olunuz!
cizgiflim bilgisi 2 Uyeols10
Türkiyenin En Büyük Ben10 Türkçe Paylaşım Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


BEN 10 TÜRKİYE,Tr,Ben 10 Türkçe Bölümler,Ben10 Resimleri,Ben10 Videoları,Ben10 Hakkında Haberler,Ben10 Gifleri,Ben10 Hareketli Resimleri,Ben10 Pc Oyunu,Ben10 İndir,Ben10 Download,Ben10 Hareketli Gifleri, Ateş Topu Resimler,Ben10,Fun Sitesi,Ben 10 4.sezon
 
PortalAnasayfaGaleriLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Msn Grup: group829325@groupsim.com
Ben 10: Ultimate Alien Türkçe Altyazılı 1. Bölüm için tıklayın... Ben 10: Alien Force Son Savaş (Final Battle) Türkçe Dublaj Son Bölüm için tıklayın...
@ben10tr.com uzantılı mail almak istiyenler tıklasın

 

 cizgiflim bilgisi 2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
UcHiHa-ZuKo
Yönetici
Yönetici
UcHiHa-ZuKo


cizgiflim bilgisi 2 NBW23725
cizgiflim bilgisi 2 11110
Uyarı Uyarı : Uyarısız
Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Yaşım Yaşım : 25
Adım Adım : _-ÖmeR-_
Mesaj Sayım Mesaj Sayım : 407
Doğum Yılı Doğum Yılı : 30/05/98
https://i.servimg.com/u/f14/12/94/99/19/zxzxzx10.png
Rep Seviyem Rep Seviyem : 15
Rep Puanım Rep Puanım : 1413
https://i.servimg.com/u/f14/12/94/99/19/zxzxzx10.png
Nasılım Nasılım : cizgiflim bilgisi 2 Komik10
Nerden Nerden : antalya
Lakap Lakap : -
Takım Takım : BeŞiKTaş
Kayıt tarihim Kayıt tarihim : 09/06/10
cizgiflim bilgisi 2 111102

cizgiflim bilgisi 2 Empty
MesajKonu: cizgiflim bilgisi 2   cizgiflim bilgisi 2 EmptyÇarş. Haz. 09 2010, 03:38

Çizgi Film Alm. Trickfilm, Fr. Dessin anime (cinema d’animation), İng. Animated cartoon. Elle çizilerek yapılan resimlerin, canlandırma metodlarıyla hareketlendirilmesi.

Çin’in ve Türklerin eski gölge oyunlarına dayanan çizgi film, 19. yüzyılın başlarında Fransız Emile Reynaud’un çalışmalarıyla hız kazandı. Emile, “Theatre Optique” adında Paris’te ilk sinema salonunu açtı. 1830 senelerinde, resimleri hareket ediyormuş gibi gösteren bazı oyuncaklar yapıldı. Bu oyuncaklar, 1832’de Joseph Plateau adlı bir Fransız ve “hayat tekerleği” anlamına gelen Zoetrope’un yapımcısı Pierre Devignes tarafından geliştirildi. 1930 senelerinde ses ve desenin az bir zaman sonra da rengin bulunmasıyla çizgi film bütün dünyaya yayıldı.

İlk çizgi film denemelerini 1908 senesinde Fransız Emile Cohl yaptı. Beyaz bir kağıt üzerine siyah renkle çizdiği çöpten adamlarını filme aldı. Ancak projeksiyonda negatif film kullanarak siyah fon üstünde hareket eden beyaz figürler elde etti. Bunu, Amerikalı Winson Mclav “Gertie the Trained Dinasaur” adlı filmi takib etti. 1913-17 yılları arasında ise, dünyada yeni sanatçılar ve yeni filmler ortaya çıktı. Artık seyirci, çizgi filmi bir eğlence çeşidi olarak görüyordu.

Sesli sinemanın ortaya çıkmasıyla, çizgi filmde yeni bir altın dönem başladı. 1923 senesinde stüdyosunu kuran Walt Disney (1901-1966) “Mickey Mouse-Miki Fare” adlı ilk sesli filmini ve “Donald Duck= Vakvak Kardeş” dizisini ve nihayet “Snov White and the Seven Dwarfs= Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” adlı uzun bir çizgi film yaptı. Disney’in hayvan tiplerine insan karakteri vererek, gerçeğe yakın bir biçimde filme hareketlilik kazandırması ve çocukları eğlendiren, güldüren, canlı ve müzikli oyunlar sergilemesi, kısa sürede şöhret bulmasına sebeb oldu. Disney’in bu çalışmalarını, Norman Mc. Laren, Alex Alexieff ve Claire Parkef gibi kimseler yeni tekniklerle takib ettiler.

İçinde bulunduğumuz asırda, film yapımı oldukça pahalı olmasına rağmen, yine de bütün dünya ülkelerinde gelişmekte ve yayılmaktadır.

Çeşitli gösteriler ve yarışmalar yapılmakta, üniversitelerde ve okullarda film ile ilgili dersler konmaktadır. Çizgi film, artık eğlendirici olmaktan ziyade, çeşitli tanıtım vasıtası ve reklam görevi yapmaktadır. Bu konuda dergi ve kitaplar yayınlanmakta, okullarda eğitici filmler, propaganda filmleri yapılmaktadır.

Türkiye’de sinema sanatının gelişmesiyle birlikte, çizgi filmde de yeni bir gelişme göze çarpıyor. İstanbul Reklam Ajansı, değişik bir takım çizgi film hazırlatmak için, bazı karikatür sanatçılarını kadrosuna alarak çalışmalarına başladı. Hazırladıkları bazı çizgi filmler çok basit olmasına rağmen, büyük ilgi gördü. Bu ajans, yurt dışından bazı sanatçıların getirdiği yeni teknikleri alarak, çalışmalarına hız verdi. Bu arada Radar Reklam bir animasyon bölümü açarken Ali Ulvi de bazı ressamlarla Kare Reklam ismini verdikleri yeni bir stüdyo kurdular. Stüdyo Çizgi, yeni film çalışmalarına başlarken, öte yandan Ferruh Doğan ve Oğuz Aral gibi isimler, Canlı Karikatür adını verdikleri bir stüdyo kurarak “Koca Yusuf” ve “Direklerarası” filmlerini çizdi. Bütün bu stüdyolar, reklam filmlerini hazırlamak maksadıyla kurulmuştur. Yer yer başarılı olan stüdyolardan, bir kısmı zamanla dağıldı.

Çizgi film, çok sabır ve titizlik gerektiren bir sanattır. Zira birkaç dakikalık bir film gösterisi yapmak için, binlerce resim çizmek gerekir. Yapımının zorluğuna rağmen herkes tarafından televizyonda ilgiyle seyredilmektedir. Bu ilgi üzerine TRT, yabancı kaynaklı çizgi filmler getirmeye başladı. Bu arada kendi sanatçılarımıza yerli çizgi film hazırlatma çalışmaları başlatılmakla beraber yetersiz kalmaktadır. 1987’den sonra Kültür Bakanlığının kendi kahramanlarımızı çizgi film yaptırma çalışmaları, devam etmekte, yeni bir takım stüdyolar açılmaktadır. Türkiye’de ilk defa büyük bir kuruluş kendi adına kendi milli konularını işleyecek bir çizgi film atölyesi kurdu. Türkiye Gazetesi Radyo Televizyonunun bir ünitesi olarak vazifeye başlayan TGRT Animasyon “Abdullah” isminde 15’lik deneme filminden sonra “Deli Balta”, “Kemankeş-Dayıbey” çizgi filmini de tamamlayarak bu sahada bir boşluğu doldurmaya aday olduğunu isbatladı.

Canlandırma teknikleri: Çizgi film sanatçıları, kendi sanatlarıyla ilgili her şeyi sahalarında kullanmışlardır. Çok çeşitli teknikler uygulamış ve zamanla bu durum değişik türlerde devam etmiştir. Kullanılan malzemeye göre, canlandırma örnekleri de değişmiştir. Çizgi film, özel ışıklı animasyon masalarında tasarlanıp çizilir. Çizimde selüloit yapraklar kullanılır. Selüloitin saydamlığı çizimi kolaylaştırmaktadır.

Çizgi filmin en bilinen tekniği “Celanimation” tekniğidir. İkinci bir çizgi film tekniği, asetat kullanmadan doğrudan kağıtlara çizilip boyayarak hazırlanan “Paper Animation” tekniğidir. Bunlardan başka; Simplified Cel System, üç boyutlu bir teknik olan Kukla filmler, Clay Animation, Object Animation= Nesnelerle yapılan animasyon, Kolaj (Collage) ve Kinestasis ile bizdeki Karagöz oyununu andıran Kesme Animasyon (Cut Dut) ve Silüet Animasyon, Kum Tekniği, Time-Lapse Animation, Cameraless Animation, Computer Animation, Pixilation, Rotoscoping ve Pın Screen teknikleri mevcuttur.

Çizgi filmde araç ve gereç olarak; çeşitli kalemler, boyalar, standart delikli kağıt, pim ve zımba, asetat, ışıklı masa, kamera ve kadraj (çerçeve) kullanılır.

1970’li yıllardan başlayarak 1980 ve sonrasında bilgisayar ve video aletlerinin gelişmesi, çizgi film için yeni bir imkan getirmiştir. Bütün dünyada çizgi film yapımı yeni metodlarla hızla artmaktadır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
cizgiflim bilgisi 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» cizgiflim bilgisi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Türkiyenin En Büyük Ben10 Türkçe Paylaşım Platformu  :: Çizgifilm Dünyası :: Diğer Çizgifilmler-
Buraya geçin: