dan kuso Sitenin Tiryakisiyim
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 24 Adım : doğuş cebeci Mesaj Sayım : 418 Doğum Yılı : 12/10/00 Rep Seviyem : 1 Rep Puanım : 1123 Nasılım : Nerden : kocaeli Takım : galatasaray Kayıt tarihim : 17/12/08
| Konu: dini öğrenmenin önemi Paz Kas. 29 2009, 01:38 | |
| Biz akıllı düşünebilen varlıklarız.Pek çok konuyu merak ederiz.Evrendeki varlıklar ve olaylar üzerine düşünürüz.Kitap okur araştırmalar yaparız. *Biz niçin yaratıldık? *Evren nasıl oluşmuştur? *Melekler nasıl varlıklardır? *Büyüklerimiz hacca gidiyorlar.Acaba hac ibadeti nasıl yapılıyor? *Cennet nasıl biryerdir? gibi sorular sorar , bu sorularımıza cevap bulmak isteriz.Bizi bu konularda bilgilendiren dindir. Örneğin ,Kur'an'daki,'' Ben insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım'' ayeti insanın niçin yaratıldığını açıklamaktadır.''O,göklerin ve yerin eşsiz yaratıcısıdır.Her şeyi o yaratmıştır.''ayeti,varlıkların Allah tarafından yaratıldığını belirtmektedir.Din bize inanç esaslarının neler olduğunu öğretir.Örneğin yüce Allah'ın varlığına biliğine ve peygamberlerine,Kur'an'a inanmayı buyurur.Meleklerin özelliklerini açıklar.Din,Allah'a ibadet etmenin insan için bir görev olduğunu belirtir.İbadetlerin nasıl yapılacağını öğretir.Allah'a inanıp ibadet eden,güzel ahlaklı olan insanların cennetle ödüllendirilecekletrini müjdeler.Cennet hakkında da bilgiler verir. 4.sınıf din kitabımdan alıntı yazdım ama yoruldum +rep lütfen | |
|
Rey Cena Moderatör
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 26 Adım : Emre Mesaj Sayım : 5536 Doğum Yılı : 16/07/98 Rep Seviyem : 294 Rep Puanım : 25983 Nasılım : Nerden : Gelcen mi? xD Lakap : Morrison Takım : Gs Kayıt tarihim : 16/03/09
| Konu: Geri: dini öğrenmenin önemi Paz Ara. 06 2009, 21:35 | |
| | |
|