(**ben10**) Omnitrix Ustası
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 24 Adım : yok Mesaj Sayım : 2666 Doğum Yılı : 15/06/00 Rep Seviyem : 645 Rep Puanım : 14552 Nasılım : Nerden : geldin sen? Lakap : ın ne senin? Takım : bende yok Kayıt tarihim : 30/03/09
| Konu: AV HADİSLERİ (AV)2 C.tesi Ocak 02 2010, 21:23 | |
| Ravi: Sa'd İbnu Ebi Vakkas Tanım: Sa'd İbnu Ebi Vakkas (ra)'a öğretilmiş (muallem) bir köpek avı öldürecek olursa, yenilip yenmiyeceği sorulmuştu: "Ye!" dedi, ondan sadece bir parça da kalmış olsa."
Kaynak: Muvatta, Sayd 7, (2,493)
Ravi: Amr İbnu Şu'ayb (an ebihi an ceddihi) Tanım: Bir adam dedi ki: "Ey Allah'ın Resulü, benim öğretilmiş köpeklerim var. Onlar hakkında bana fetva ver!" Aleyhissalatu vesselam: "Köpeğin senin için tuttuğu şeyi ye!" buyurdular. Adam: "Köpek, avı öldürmüşse?" dedi. "Öldürse de!" buyurdular. Yayım hakkında da bana fetva ver!" dedi. "Okunun sana geri getirdiğini ye!" buyurdu. "Avı gözden kaybetmişsem?" dedim. "Avı gözden kaybetsen de!" buyurdu, "yeter ki, av üzerinde senin okundan başka bir ok izine rastlamamış olasın. Veya onu kokmuş bulmamış olasın."
Kaynak: Nesai, Sayd 16, (7,191)
Ravi: Abdullah İbnu Muğaffel Tanım: Resulullah (sav) parmakla çakıl atmayı yasakladı ve: "O, avı öldürmez, düşmanı paralamaz; ancak göz patlatır, diş kırar!" buyurdu.
Kaynak: Buhari, Edeb 122, Tefsir, Feth 5, Zebaih 5; Müslim, Sayd 54, (1954); Ebu Davud, Edeb 178, (5270); Ne
Ravi: Cabir Tanım: Resulullah (sav), mecusi köpeğinin avladığı avın etini yemeyi yasakladı.
Kaynak: Tirmizi, Sayd 2, (1466)
EVET BU KADAR İNŞALLAH YARDIMCI OLMUŞUMDUR | |
|