(**ben10**) Omnitrix Ustası
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 24 Adım : yok Mesaj Sayım : 2666 Doğum Yılı : 15/06/00 Rep Seviyem : 645 Rep Puanım : 14552 Nasılım : Nerden : geldin sen? Lakap : ın ne senin? Takım : bende yok Kayıt tarihim : 30/03/09
| Konu: hadisler5 Cuma Ocak 15 2010, 20:56 | |
| İbnu Ömer (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) omuzumdan tuttu ve: "Sen dünyada bir garib veya bir yolcu gibi ol" buyurdu. (Buhari, Rikak 2) Hz. Âişe (radıyallâhu anhâ) bir başka rivâyette şunu söyler: "Kendisinde dikbaşlılık olan bir deveye bindim. (Hırçınlık etmeye başlayınca ileri-geri sürmeye başladım. Bunun üzerine Resülullah (aleyhissalâtü vesselâm): "Rıfkla, tatlılıkla davran! diye müdâhale etti..." (Müslim, Birr 79) "Ey Allah'ın Resûlü! dedik, mü'min korkak olur mu?"
"Evet!" buyurdular. "Pekiyi cimri olur mu?" dedik, yine:
"Evet!" buyurdular. Biz yine:
"Pekiyi yalancı olur mu?" diye sorduk. Bu sefer: "Hayır!" buyurdular." (Muvatta, Kelâm 19) Bir adam, Resülullah aleyhissalâtu vesselâm'a: "Yaptığım işin iyilik veya kötülük olduğunu nasıl anlayabilirim?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm: "Komşunun "iyi yaptın!" dediğini işitirsen iyilik yaptın demektir. Eğer "kötülük yaptın!" dediklerini işitirsen, kötülük yaptın demektir" buyurdular." (Kütübü Sitte, 7261) Ey Allah'ın Resulü. dendi, hangi kadın daha hayırlıdır?'
"Kocası bakınca onu sürura garkeden, emredince itaat eden, nefis ve malında, kocasının hoşuna gitmeyen şeyle ona muhalefet etmeyen kadın!" diye cevap verdi. (Nesâi, Nikâh 14) | |
|