(**ben10**) Omnitrix Ustası
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 24 Adım : yok Mesaj Sayım : 2666 Doğum Yılı : 15/06/00 Rep Seviyem : 645 Rep Puanım : 14552 Nasılım : Nerden : geldin sen? Lakap : ın ne senin? Takım : bende yok Kayıt tarihim : 30/03/09
| Konu: hadisler8 Cuma Ocak 15 2010, 20:57 | |
| Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksenbin hizmetçisi, yetmişiki zevcesi vardır. Onun için inciden, zebercedden ve yakuttan bir çadır kurulur. Bu çadır, Câbiye'den San'a'ya kadar uzanan bir büyüklüktedir. (Tirmizi, Cennet 23) Sizden hiç kimse, maruz kaldığı bir zarar sebebiyle ölümü temenni etmesin. Mutlaka bunu yapmak mecburiyetini hissederse, bari şöyle söylesin: "Rabbim, hakkımda hayat hayırlı ise yaşat, ölüm hayırlı ise canımı al." (Müslim, Zikr 10) Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) yere bir çizgi çizdi ve: "Bu insanı temsil eder" buyurdu. Sonra bunun yanına ikinci bir çizgi daha çizerek: "Bu da ecelini temsil eder" buyurdu. Ondan daha uzağa bir çizgi daha çizdikten sonra: "Bu da emeldir" dedi ve ilâve etti: "İşte insan daha böyle iken (yani emeline kavuşmadan) ona daha yakın olan (eceli) ansızın geliverir. (Tirmizi, Zühd 25) Kim evinden temizlenmiş olarak farz namaz için çıkarsa, onun ecri, tıpkı ihrama girmiş hacının ecri gibidir. Kim de kuşluk namazı için çıkar ve sırf bu maksadla yorulursa onun ücreti de umre yapanın ücreti gibidir. Namaz kıldıktan sonra araya lağv (dünyevi kelam) sokmadan kılınan iknici namaz, İlliyyin (denen cennetin yüce makamın)da yazılıdır. (Ebu Davud, Salat 49) Kim, (din) kardeşinin ırz ve namusunu onu gıybet edene karşı savunursa, Allah da kıyamet günü o kimseyi cehennemden korur. (Tirmizi, Birr 20) Bereket, büyüklerinizle birlikteliktir. (Hâkim, el- Müstedrek) Her sarhoşluk veren şey (dinde yasaklanan içki olan) hamr grubundandır ve sarhoşluk veren her şey haramdır. (Müslim, Eşribe 73) Çorba pişirdiğin zaman suyunu çok koy. Sonra da komşularını gözden geçir ve gerekli gördüklerine güzel bir şekilde sun! (Müslim, Birr 143) | |
|
Junıor_Jeff_Hardy Omnitrix Ustası
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 27 Adım : Adınızı Yazınız Mesaj Sayım : 1764 Doğum Yılı : 06/10/97 Rep Seviyem : 48 Rep Puanım : 4737 Nasılım : Nerden : ankara Lakap : ----------- Takım : Seçilmemiş Kayıt tarihim : 14/07/09
| Konu: Geri: hadisler8 Cuma Ocak 15 2010, 21:27 | |
| | |
|