UcHiHa-ZuKo Yönetici
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 26 Adım : _-ÖmeR-_ Mesaj Sayım : 407 Doğum Yılı : 30/05/98 Rep Seviyem : 15 Rep Puanım : 1413 Nasılım : Nerden : antalya Lakap : - Takım : BeŞiKTaş Kayıt tarihim : 09/06/10
| Konu: Folding@home projesi Çarş. Haz. 09 2010, 09:25 | |
| hardwarelife kapandiği ve folding@home takına katılım çok az oldugu icin yeni bir takım kuruyorum arkadaşlar.Takımızın numarası 82115 arkadaşlar.Takımın ismi hARDWAREMANIA olmdığı için uzak duran arkadaşlar da katılacaktir umuyorum
Bildiginiz veya bilmediginiz gibi disturbed computing diye bir olay var.cok yuksek islem gucu gerektiren bilimsel arastirmlari internet sayesinde dunya capinda atil duran bilgisayarlara yaptirma isidir disturbed computing.Yine bildiginiz veya bilmediginiz uzere bu tarz projeler duyulmustur.Seti@home world community grid bunlardan bir kaci.Bu da oyle bir proje.projenin amaci
proteinin molekuler seviyedeki olusumunu ve degisimini simule ediyor.faydasi kanser icin tedeavi gelistirmektir
Download Folding@Home
Folding@Home Distributed Computing adresinden
ceviri yapiyorum
Proteinler biyolojinin enbuyuk calisma alanlarindan biridir.Canlilarin nanomakineleridir proteinler.proteinler islevlerini yerlerine getirirken katlanirlar.Fakat proteinlerin katlanmasi biyoloji biliminin en buyuk gizlerinden birini teskil etmektedir.
Eger proteinler yanlis katlanirsa bunun cok ciddi sonuclari olmaktadir.sozgelimi alzheimer,deli dana,cjd(bilmiyorum),als,kanser,huntington sendromu ve parkinson hastaligi gibi hastaliklara sebep olmaktadir.Foldin@home katlanmalari simule ederek bu hastaliklara karsi tedavi gelistirlmesi icin gelistirlmis bi dagitik isleme projesidir.
Bu arada playstation3 sahipleri de programi oyun konsollari ustunde calistirabilirler.Dual core işlemci sahipleri icin smp client ve gpu ya hesap yaptirmak için ayri clientler var. | |
|