Dj Hakan Omnitrix Ustası
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 28 Adım : Hakan Mesaj Sayım : 5640 Doğum Yılı : 18/04/96 Rep Seviyem : 355 Rep Puanım : 23499 Nasılım : Nerden : evden :D Lakap : Çılgın Jeff Takım : Gs Kayıt tarihim : 01/05/09
| Konu: nasihat Ptsi Ekim 26 2009, 00:32 | |
| 1 - Kanaatkâr ol ! Yâni, kocan tarafından getirilen yiyecek ve giyecek herşeyi memnuniyetle kabul et ! Çünkü, kanaat, kalbi huzûra kavuşturur.
2 - Söylenenleri dâima iyi dinle ve kocanıin meşrû (islama uygun) emirlerine itaat et !
3 - Evin ve her şeyin her zaman, temiz, muntazam ve düzenli olsun !
4 - Eşinin yemek saati ile uyku saatine dikkat etmelisin ! Açlık insanıi huysuz eder, uykusuzluk ise, öfkelendirir.
5 - Evinin mallarını ve eşyasını iyi koru ! Yaptığın işleri, iyilikleri başa kakma ! iyiliğe karşı iyilik çabuk unutulur fakat kötülüğe karşı yapılan iyilik unutulmaz.
6 - Eşinin yakınlarına güzel muâmelede bulun ! Kocanın hatâlarını, yalnız iken, yumuşak bir şekilde söyle !
7 - Kocanın sırlarını hiç kimseye söyleme ! Karı-koca arasındaki sırlar kabre berâberlerinde gömülmelidir.
8 - Eşinin üzüntüsünü ve neşesini paylaş ! Ona her yönüyle iyi bir hayat arkadaşı ol ! Yalan, yuvayı içten içe yıkan bir kurttur.
9 - Aranızdaki problemleri kendiniz hâlledin ! Sakın bunları, bize ve başkasına taşıma ! Kimseden medet umma !
10-Kocandan, almakta zorlanacağı, gücünün yetmeyeceği şeyleri isteme !
11-Kadının güzel huylusu, eşine Cennet nîmetidir. Sen kocana Cennet nîmeti ol ! Azap çektirme !
Yavrum, bunları yapabilmen, ancak, onun isteklerini kendi isteklerine, onun rızasını kendi arzularına tercih etmenle mümkün olabilir.Hep kendi istek ve arzularını ön plana çıkartırsan, bu nasihatleri tutman mümkün olmaz | |
|
Junıor_Jeff_Hardy Omnitrix Ustası
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 27 Adım : Adınızı Yazınız Mesaj Sayım : 1764 Doğum Yılı : 06/10/97 Rep Seviyem : 48 Rep Puanım : 4737 Nasılım : Nerden : ankara Lakap : ----------- Takım : Seçilmemiş Kayıt tarihim : 14/07/09
| Konu: Geri: nasihat Cuma Ocak 15 2010, 21:43 | |
| | |
|
(**ben10**) Omnitrix Ustası
Uyarı : Cinsiyet : Yaşım : 24 Adım : yok Mesaj Sayım : 2666 Doğum Yılı : 15/06/00 Rep Seviyem : 645 Rep Puanım : 14552 Nasılım : Nerden : geldin sen? Lakap : ın ne senin? Takım : bende yok Kayıt tarihim : 30/03/09
| Konu: Geri: nasihat Cuma Ocak 15 2010, 21:45 | |
| | |
|